Acum e momentul să-ţi construieşti o casă! Vezi cât te costă o locuinţă de 100 mp lângă Bucureşti

Construcţia în regim propriu a unei locuinţe de 100 metri pătraţi lângă Bucureşti, inclusiv preţul terenului, costă între 58.000 euro şi 80.000 euro, în funcţie de zonă, în condiţiile în care de la debutul crizei terenurile s-au ieftinit în medie cu 57% şi construcţiile cu 30%.

6081 afișări
Imaginea articolului Acum e momentul să-ţi construieşti o casă! Vezi cât te costă o locuinţă de 100 mp lângă Bucureşti

Acum e momentul să-ţi construieşti o casă! Vezi cât te costă o locuinţă de 100 mp lângă Bucureşti (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Datele au fost obţinute prin luarea în calcul a unui preţ mediu de construcţie, incluzând şi finisaje, de 400 euro/mp, un teren de 400 metri pătraţi şi o locuinţă de 100 metri pătraţi, potrivit imopedia.ro.

"Dacă în anii de boom ai pieţei imobiliare construcţia caselor în regim propriu în zonele de suburbie ale Bucureştiului devenise o adevărată modă, astăzi în contextul accesului tot mai dificil la finanţare şi pe fondul scăderii veniturilor populaţiei cererea este moderată, iar preţurile au scăzut cu peste 50%, se arată într-un studiu al imopedia.ro.

Analiza arată că terenurile din jurul Capitalei s-au redus, de la începutul crizei, cu 42%-72%, scăderea medie fiind în jurul a 57%.

"Deoarece preţurile terenurilor din zonele centrale şi semi centrale ale Bucureştiului nu sunt accesibile clasei medii, oamenii s-au orientat către suburbiile Capitalei - în punctele de ieşire din Nord, Est, Sud şi Vest. Totodată, zonele respective au fost luate în vizor şi de diverşi dezvoltatori imobiliari care au construit noi cartiere rezidenţiale", se menţionează în studiu.

Cele mai mari reduceri de preţuri la terenuri au avut loc în zona centurilor de sud şi vest, de 72%, în timp ce în Bucureştii Noi scăderile au fost de 42%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici