Administratorul Bursei de la Londra îşi deschide birou la Bucureşti şi va face 200 de angajări

Compania de consultanţă imobiliară CBRE anunţă miercuri, într-un comunicat, că a consiliat London Stock Exchange Group - LSEG, administratorul Bursei de la Londra - în tranzacţia de închiriere a 3.000 mp de spaţii de birouri în Bucureşti, destinate unui nou Centru de Servicii al grupului londonez.

629 afișări
Imaginea articolului Administratorul Bursei de la Londra îşi deschide birou la Bucureşti şi va face 200 de angajări

Compania de consultanţă imobiliară CBRE anunţă miercuri, într-un comunicat, că a consiliat London Stock Exchange Group - LSEG, administratorul Bursei de la Londra - în tranzacţia de închiriere a 3.000 mp de spaţii de birouri în Bucureşti, destinate unui nou Centru de Servicii al grupului londonez.

Potrivit CBRE, centrul va fi deschis în cursul acestui an în Campus 6, proiect dezvoltat de Skanska, situat în zona de centru-vest a Capitalei, lângă Universitatea Politehnică, un amplasament strategic ales de compania britanică. „LSEG va angaja în prima fază peste 200 de persoane”, menţionează CBRE.

„Simplul fapt că London Stock Exchange Group a ales ţara noastră pentru a stabili un centru operaţional strategic este în sine o mare realizare. Credem că acest lucru consolidează buna imagine internaţională a României în rândul investitorilor străini, existenţi şi potenţiali”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România.

„Pentru London Stock Exchange Group, cel mai recent chiriaş al nostru, a fost foarte important să aibă un singur interlocutor pentru implementarea proiectului lor strategic. Avem capacitatea să le oferim acest lucru, datorită modului în care cele două divizii ale noastre, Skanska în calitate de Dezvoltator şi în calitate de Antreprenor General, operează la nivel integrat, împărtăşind aceeaşi filosofie. Astfel, le-am putut pune la dispoziţie toate resursele interne şi competenţele necesare pentru a-i scuti de paşi inutili, uşurând întreg procesul de obţinere a spaţiului perfect pentru nevoile lor”, a explicat Aurelia Luca, Managing Director al Skanska România. „Varietatea avantajelor de care beneficiază proiectul Campus 6, cum sunt apropierea de mijloacele de transport public, facilităţile deosebite, spaţiile de co-working şi zonele verzi unde angajaţii pot să muncească, să socializeze sau să se relaxeze, au cântărit semnificativ în decizia de a face din proiectul nostru sediul birourilor LSEG. Amplasarea Campus 6 lângă Universitatea Politehnică îi va oferi noului nostru chiriaş acces la o sursă extrem de importantă de forţă de muncă talentată şi înalt calificată”, a adăugat Aurelia Luca.

Conform reprezentanţilor CBRE implicaţi în această tranzacţie, principalele motive datorită cărora LSEG a ales România pentru a-şi deschide noul centru de servicii sunt oportunităţile semnificative de creştere oferite de piaţa locală şi forţa de muncă bine calificată.

„Suntem încântaţi să anunţăm deschiderea în România a noului nostru centru de servicii din România. Pentru LSEG, România oferă o forţă de muncă înalt calificată, un sistem educaţional puternic şi o bună infrastructură. CBRE a fost consultantul nostru strategic pe parcursul acestui proces şi aşteptăm cu nerăbdare să devenim un angajator pe piaţa locală”, a conchis James Nunn, Head of Group Property al London Stock Exchange Group.

London Stock Exchange Group este un business de infrastructură a pieţelor internaţionale. Grupul oferă servicii valoroase pentru o gamă variată de clienţi şi se concentrează pe formarea de capital, proprietate intelectuală şi managementul riscului şi al bilanţului. LSEG operează pe un model cu acces deschis, oferind opţiuni şi parteneriate clienţilor fiecăreia dintre liniile de business ale grupului. Aceste linii de business includ: Bursa de la Londra, London Stock Exchange; Borsa Italiana; MTS (o piaţă europeană de instrumente cu venit fix); Turquoise (o platformă paneuropeană de tranzacţionare a capitalurilor); FTSE Russell, lider mondial în crearea de indici bursieri, benchmarking şi analize, care indexează active în valoare de aproximativ 16 trilioane de dolari; LCH (instituţie care intermediază tranzacţii cu instrumente financiare); LSEG Technology. Cu sediul central în Marea Britanie şi activităţi semnificative în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, grupul are un număr de aproximativ 4.500 de angajaţi la nivel mondial.

Campus 6 este cel mai nou complex de birouri construit de către dezvoltatorul imobiliar suedez Skanska în România. Ansamblul are o suprafaţă închiriabilă totală de 82.000 mp şi include patru clădiri de clasă A. Aflat la intersecţia dintre două bulevarde principale din Bucureşti, Iuliu Maniu şi Vasile Milea, noul proiect beneficiază de o vizibilitate şi poziţionare excelente, având acces rapid la mijloacele de transport în comun (staţia de metrou este vizavi de complex, iar staţiile de tramvai, autobuz şi troleibuz sunt la doar 50 m). Apropierea de Pasajul Basarab asigură legătura facilă cu zonele de centru şi de nord.

Campus 6 va funcţiona ca un centru de întâlnire, unde reprezentanţii companiilor chiriaşe, angajaţii acestora şi vizitatorii vor putea lucra, socializa şi se vor relaxa. Proiectul de birouri Campus 6 al Skanska va găzdui prima pistă de alergare din România construită pe un acoperiş.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 şi S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale şi investiţii în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajaţi (fără a include afiliaţii), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari şi deserveşte proprietari şi chiriaşi prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare şi coordonare de tranzacţii şi management de proiecte, managementul proprietăţii, administrarea investiţiilor, evaluare, închiriere de proprietăţi, consultanţă strategică, vânzări de proprietăţi, servicii ipotecare şi servicii de dezvoltare.

Skanska România este un dezvoltator şi constructor de clădiri de birouri „verzi”, prezent pe plan local din 2011 şi este parte a grupului suedez Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară şi construcţii. Skanska este unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare imobiliară şi construcţii la nivel global, concentrându-se pe pieţele locale din Europa şi SUA. Grupul are aproximativ 40.000 de angajaţi. Vânzările Skanska au însumat, în 2017, 161 de miliarde de coroane suedeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici