Aero Vodochody şi Marcovici Capital au depus oferte pentru preluarea IAR Ghimbav

Companiile Aero Vodochody (Cehia) şi Marcovici Capital Ltd (Israel) au depus oferte pentru preluarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la constructorul de aeronave IAR Ghimbav, până luni, la termenul limită, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţi ai AVAS.

214 afișări
Imaginea articolului Aero Vodochody şi Marcovici Capital au depus oferte pentru preluarea IAR Ghimbav

Aero Vodochody şi Marcovici Capital au depus oferte pentru preluarea IAR Ghimbav

Documentele pentru participarea la procesul de privatizare a întreprinderii IAR Ghimbav au mai fost achiziţionate de Eurocopter (Franţa) şi firmele româneşti Rups, UTI Systems, Grivco şi RO Mike Trade, dar numai cele două companii au depus oferte.

În luna iulie, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit, pentru a doua oară, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea constructorului de aeronave şi nave IAR Ghimbav, până la 15 septembrie 2008.

Termenul a fost prelungit la solicitarea Eurocopter şi UTI Systems Bucureşti, pentru finalizarea propriului audit pe care îl realizează asupra societăţii.

Pachetul scos la vânzare conţine 12,2 milioane de acţiuni, reprezentând 64,89% din capitalul social al IAR Ghimbav.

IAR Ghimbav va fi privatizată prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile, astfel că preţul oferit va avea o pondere de 95%, iar 5% investiţiile pentru dezvoltarea companiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici