Afacerile de mediu înregistrează profituri crescute de la an la an

Green Environment Support a raportat afaceri de 2,5 mil. lei în 2022.

138 afișări
Imaginea articolului Afacerile de mediu înregistrează profituri crescute de la an la an

Afacerile de mediu înregistrează profituri crescute de la an la an

Compania Green Environment Support, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa românească a serviciilor de consultanţă de mediu, a raportat afaceri de aproximativ 2,5 milioane de lei în 2022, respectiv 500.000 de euro, fiind în creştere cu 18% faţă de rezultatele cu care a încheiat 2021.

„Totodată, marja de profit a crescut cu 42% în 2022 datorită soluţiilor de eficientizare pe care le-am implementat cât şi a procedurilor pe care le actualizăm permanent”, explică Daniela Dobre, CEO-ul Green Environment Support.

Este cunoscut faptul că textele de lege în domeniul mediului pot fi extrem de stufoase şi de complicate şi-i pot dezarma pe mulţi manageri de companii, obişnuiţi cu demersurile anevoioase în relaţia cu statul, cu atât mai mult pe oamenii de rând. Însă lipsa de înţelegere a legislaţiei nu este acceptată drept scuză pentru a nu o respecta. Iar aici, în ajutorul companiilor, intervine Green Environment Solutions, pentru care anul 2022 a fost unul aglomerat, pentru că a adus foarte multe schimbări legislative.

„Ceea ce a presupus un efort suplimentar din partea întregii echipe, pentru a explica pe înţelesul clienţilor noştri tot ceea ce s-a modificat”, explică Daniela Dobre. „Ne-am lărgit astfel atât aria de expertiză cât şi aria de servicii pe fondul acestor schimbări. Este clar că de la an la an, accentul este din ce în ce mai mare pe tot ceea ce înseamnă responsabilităţile de mediu pe care le au companiile cât şi pe  riscurilor la care se expun dacă nu se conformează. Ne aşteptăm la un trend similar şi pentru 2023”, adaugă CEO-ul Green Environment Support.

Rolul pandemiei

În opinia sa, pandemia a avut un impact pozitiv în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon, însă, în tot acest timp au crescut foarte mult cantităţile de plastic provenite de la echipamentele de protecţie, respectiv măşti şi mânuşi, cât şi deşeurile medicale care au fost eliminate.

„Ne dorim ca relaţia cu partenerii să fie una cât mai strânsă, motiv pentru care în anul 2022, am solicitat feedbackul acestora pentru îmbunătăţirea activităţii noastre. Totodată, vrem să le oferim îndrumare în implementarea schimbărilor legislative de anul acesta, în special în ceea ce priveşte Sistemul Garanţie Returnare (SGR), despre care am atras atenţia în repetate rânduri”, mai spune CEO-ul Green Environment Support. Mai precis, începând cu 30 noiembrie 2023, va intra în funcţiune SGR pentru ambalajele de băuturi nereutilizabile din plastic, metal sau sticlă, cu capacitatea cuprinsă între 0.1l si 3l.

Ceea ce înseamnă că se va percepe o garanţie de 0.5 lei, la vânzarea produsului, care va trebui restituită atunci când ambalajul gol este returnat. SGR este un instrument de mediu pus în funcţiune de către autorităţi şi reprezentanţii producătorilor şi comercianţilor astfel încât să se eficientizeze fluxul de colectare şi să crească rata de reciclare conform directivelor stabilite la nivel european. Iar garanţia are rolul de a stimula consumatorul sa recicleze.

„Se vor sancţiona cu amenzi de la 20.000 de leri şi până la 40.000 de lei, în cazul nerespectării prevederilor art. 3 şi art.5, din HG 1074/2021 care fac referire la înscrierea în sistemul SGR (Respectiv art.3 pentru producători şi art5. Pentru comercianţi)”, subliniază Daniela Dobre.

„Este foarte important ca toate companiile vizate să introducă în sistem toate datele solicitate cu o acurateţe cât mai mare. Reamintim faptul că datele culese în această etapă preliminară sunt esenţiale pentru configurarea sistemului în raport cu nevoile reale de colectare a ambalajelor la nivel teritorial. Implementarea cu succes a unui astfel de sistem depinde de fiecare dintre noi, fie că suntem producători, importatori, comercianţi, operatori în domeniul HoReCa sau simpli consumatori”, a declarat, de curând, Gemma Webb, CEO şi preşedinte al Directoratului RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A .
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici