Afacerile din serviciile prestate întreprinderilor au crescut cu aproape 13% în primele zece luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată cu 13,2%, respectiv cu 12,9%, în primele zece luni din 2017 comparativ cu perioada similară de anul trecut, potrivit INS.

59 afişări
Imaginea articolului Afacerile din serviciile prestate întreprinderilor au crescut cu aproape 13% în primele zece luni

Afacerile din serviciile prestate întreprinderilor au crescut cu aproape 13% în primele zece luni

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 13,2%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (16,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe şi transporturi (15,2%) fiecare, activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (7,7%) şi la comunicaţii (3,5%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 12,9%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (16,6%), transporturi (15,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (15,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (10,1%) şi la comunicaţii (3,8%).

În octombrie comparativ cu septembrie, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în termeni nominali, a crescut cu 1,6% ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (11,4%), activitǎţile de transport (3,5%) şi la activităţile de comunicaţii (1,8%). Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au scăzut cu 0,3%. Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au rămas la acelaşi nivel.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,3% ca urmare a creşterii înregistrate la activitǎţile de transport (2,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (1,2%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (0,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (3,1%) şi activităţile de comunicaţii (0,2%).

În octombrie 2017 comparativ cu octombrie 2016, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 13,8%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transporturi (18,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (15,2%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (5,5%), activităţile de comunicaţii (3,9%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (2,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată, a crescut pe ansamblu cu 13,8% datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transporturi (18,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (16,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (3,8%) şi la activităţile de comunicaţii (3,1%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 2,3%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici