AFIR: Fondurile pentru sprijinirea tinerilor fermieri prin DR-30, componenta naţională, a fost epuizate

Fondurilor disponibile pentru intervenţia DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta naţională din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027, au fost epuizate, a anunţat luni Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

166 afișări
Imaginea articolului AFIR: Fondurile pentru sprijinirea tinerilor fermieri prin DR-30, componenta naţională, a fost epuizate

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Potrivit unui comunicat al AFIR, în perioada 2 noiembrie – 19 ianuarie 2024, agenţia a primit 3.761 de cereri de finanţare depuse de tinerii fermieri prin DR-30, componenta naţională. Valoarea totală a solicitărilor de finanţare depuse online este de 263,27 milioane de euro. Astfel, procentul depunerilor a ajuns la 150,05% din alocarea stabilită.

Termenul limită din anunţul de lansare a sesiunii era 31 ianuarie 2024, ora 16.00, iar alocarea stabilită pentru această sesiune a fost de 175,5 milioane de euro.

Sprijinul financiar prin intermediul acestei intervenţii este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 de euro/proiect şi se acordă tinerilor fermieri a căror solicitare de finanţare a fost declarată eligibilă şi selectată pentru finanţare.

„Fondurile se acordă în baza unui plan de afaceri sub formă de sumă forfetară, în două tranşe – o tranşă de 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi a doua tranşă de 25% din cuantumul sprijinului, în funcţie de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăşi trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol şi struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanţare”, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici