Agricover ia 7 milioane de euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est pentru a credita fermierii

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) îşi extinde parteneriatul cu Agricover Credit IFN SA prin intermediul unui împrumut de 7 milioane de euro, banii urmând să fie folosiţi pentru credite care vor fi acordate fermierilor, au anunţat luni într-un comunicat EFSE şi Agricover.

231 afișări
Imaginea articolului Agricover ia 7 milioane de euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est pentru a credita fermierii

Agricover ia 7 milioane de euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est pentru a credita fermierii (Imagine: Shutterstock)

"Prin strategia sa de extindere a activităţii către noi segmente de clienţi, Agricover Credit îşi va consolida şi mai mult poziţia pe piaţă, precum şi capacitatea de a deservi mai bine întreprinderile mici şi mijlocii care au acces redus la finanţare", a spus Monika Beck, preşedintele consiliului de administraţie al EFSE.

Agricover Credit, instituţie financiară nebancară aparţinând grupului Agricover, colaborează cu EFSE din 2012.

"Colaborarea noastră constantă cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) ne permite să oferim mai multe credite fermierilor, să sprijinim investiţiile şi să aducem valoare în sectorul agricol românesc în ansamblul său", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost iniţiat de KfW Development Bank (KfW), cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) şi al Comisiei Europene. Fondul are drept scop de a sprijini dezvoltarea economică în Albania, Armenia, Azerbaijan, Bielorusia, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Ucraina şi Turcia.

Înfiinţată în 2008, Agricover Credit este singura instituţie financiară din România care oferă credite exclusiv fermierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici