Agricultorii îl acuză pe Remeş de aroganţă

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România îl acuză pe ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, de "aroganţă sfidătoare" şi un discurs cu "accente inamice" la adresa fermierilor, solicitându-i acestuia să rectifice public unele afirmaţii făcute la începutul săptămânii.

1 afișare
Imaginea articolului Agricultorii îl acuză pe Remeş de aroganţă

Agricultorii îl acuză pe Remeş de aroganţă

"Domnul ministru a ţinut să afirme repetat că cea mai mare carenţă a agricultorilor este nemunca, că seceta este o gogoaşă pe care agricultorii o umflă pentru a justifica mâna întinsă la pomană (...), că cei care aduc în discuţie necazurile agricultorilor sunt implicaţi politic, că laptele şi mierea care vor veni de la buget sunt fără precdent şi vor transforma agricultorii în nişte boieri sadea", se arată într-un comunicat al Ligii.

Producătorii agricoli au calificat afirmaţiile ministrului, făcute marţi, în timpul unei emisiuni TV, drept arogante, sfidătoare şi cu "accente inamice" la adresa fermierilor.

"Domnul ministru a avut o prestaţie, uneori răutăcioasă, uneori în afara fenomenului pe care îl aborda, sugerând lipsa de informaţie cu privire la ravagiile produse de seceta, dar, în mod categoric, cu accente inamice la adresa agricultorilor, faţă de care, ca şi majoritatea dintre predecesorii săi, a început să adopte o atitudine arogantă sfidătoare", se spune în comunicat.

Reprezentanţii LAPAR îi cer lui Remeş să se implice în rezolvarea unor probleme precum imposibilitatea agricultorilor de a contracta credite pentru culturile din toamnă, din cauza unei erori în elaborarea actului normativ, sau nedecontarea costurilor cu combustibilul utilizat la pomparea apei de irigat.

De asemenea, agricultorii afirmă că sunt judeţe în care nicio cerere de plată a despăgubirilor pentru culturile afectate de secetă nu a fost aprobată.

LAPAR precizează că aşteaptă "cu multă nerăbdare" o rectificare publică a afirmaţiilor ministrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici