AIG a început procesul de redenumire

American International Group (AIG), gigantul asigurărilor salvat de la faliment de guvernul SUA prin ajutoare de stat de aproape 180 miliarde dolari, a început în week-end procesul de redenumire a operaţiunilor profitabile prin schimbarea însemnelor de la un birou din New York în AIU Holdings Ltd.

23 afișări
Imaginea articolului AIG a început procesul de redenumire

AIG a început procesul de redenumire (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al grupului a declarat, luni, că sigla uriaşă "AIG" de la intrarea în birourile diviziei de asigurări de proprietate şi de accident, situate în centrul Manhattan-ului, a fost înlocuită în week-end cu un panou "AIU Holdings Ltd.".

Măsura, cu caracter simbolic pentru procesul amplu de restructurare prin care trece gigantul financiar, are ca scop "distingerea diviziilor bine capitalizate de grupul AIG", a arătat un alt reprezentant al asigurătorului.

Birourile redenumite se regăsesc în apropierea sediului central al AIG, marcat numai printr-o plăcuţă gravată cu denumirea "American International Building". AIG va încerca să vândă această clădire, pentru a obţine o parte din fondurile necesare rambursării ajutoarelor de stat.

Directorul general al AIG, Edward Liddy, a declarat miercuri, în cadrul unor audieri din Congresul Statelor Unite, că "numele AIG a fost atât de profund rănit şi degradat încat va trebui, probabil, să îl schimbăm".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici