Ajutor, dar cu condiţii. Cîţu: Banii de la guvern, doar pentru subveţia gigacaloriei, nu pentru amenzi sau plăţi restante

Guvernul va aloca primăriilor, în această săptămână, o parte din subvenţia la gigacalorie, anunţă premierul interimar Florin Cîţu. El precizează că banii vor fi daţi strict pentru subvenţie, nu pentru „amenzi, pentru plăţi restante şi aşa mai departe”. Cîţu cere primarilor agreerea unor principii.

566 afișări
Imaginea articolului Ajutor, dar cu condiţii. Cîţu: Banii de la guvern, doar pentru subveţia gigacaloriei, nu pentru amenzi sau plăţi restante

Ajutor, dar cu condiţii. Cîţu: Banii de la guvern, doar pentru subveţia gigacaloriei, nu pentru amenzi sau plăţi restante

„Este o situaţie specială şi indiferent de situaţia politică trebuie să venim cu soluţii în momentul acesta. Aş vrea să avem o discuţie foarte onestă şi transparentă despre nevoile clare. Aş vrea să împărţim aceste nevoi până la finalul anului şi apoi până în aprilie. O să facem aceste alocări împreună cu unele alocări pentru Ministerul Sănătăţii. Ştiu că e o situaţia excepţională, dar aş vrea să profităm de această situaţie şi să discutăm şi de un plan pe termen mediu şi ling”, spune premierul interimar Florin Cîţu.

El susţíne că alocările pentru subvenţionarea gigacaloriei vor fi făcute în termen scurt.

„Referitor la sume, eu am văzut situaţia, aşa, ca orizont de timp, ne vom mişca foarte rapid. Cred că în această săptămână vom aloca o parte din sume. Am văzut la Timişoara, la Iaşi şi mai sunt două-trei unde mi se par sumele puţin mai mari. Aş vrea să văd, să agreem nişte principii. O facem pentru a susţine subvenţia la gigacalorie, nu pentru amenzi, pentru plăţi restante şi aşa mai departe. Vom face pentru a susţine o parte din subvenţia pentru gigacalorie. Dacă cădem de acord asupra pricipiilor, atunci va fi foarte simplu. Vreau să agreăm principiile pentru alocarea sumelor”, conchide Cîţu.

Premierul interimar Florin Cîţu şi ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, participă la o întâlnire în format videoconferinţă cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici