Al doilea cel mai mare lanţ de fast-food din lume se vinde. Cine va prelua Subway, lanţul cu aproximativ 37.000 de restaurante în peste 100 de ţări

Compania Subway, care are aproximativ 37.000 de restaurante în peste 100 de ţări, va fi vândută firmei de capital privat Roark Capital într-o tranzacţie care evaluează lanţul de sandvişuri la peste 9 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters.

2741 afișări
Imaginea articolului Al doilea cel mai mare lanţ de fast-food din lume se vinde. Cine va prelua Subway, lanţul cu aproximativ 37.000 de restaurante în peste 100 de ţări

A l doilea cel mai mare lanţ de fast-food din lume se vinde. Cine va prelua Subway, lanaţul cu aproximativ 37.000 de restaurante în peste 100 de ţări

Tranzacţia va face din Roark Capital unul dintre cei mai mari operatori de restaurante din lume. Acesta controlează Inspire Brands, proprietarul unor lanţuri de restaurante, printre care Jimmy John's, Arby's, Baskin-Robbins şi Buffalo Wild Wings.

Subway are aproximativ 37.000 de restaurante în peste 100 de ţări. în România compania are aproximativ 40 de restaurante. Cele mai multe în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Sibiu.

Deţinută de familiile fondatoare de la deschiderea primului său punct de vânzare în 1965, Subway s-a confruntat în ultimii ani cu o concurenţă acerbă ce a determinat compania să îşi modernizeze meniurile şi să crească cheltuielile de marketing în 2021.

Eforturi par să dea roade, deoarece vânzările Subway în magazine din America de Nord au crescut cu 9,3% în prima jumătate a anului 2023. Şi în România vânzările au crescut în perioada pandemiei şi cea imediat următoare.

Subway a anunţat în februarie că analizează o posibilă vânzare, atrăgând interesul unor firme de capital privat.

Lanţul de restaurante spera atunci să obţină o sumă de peste 10 miliarde de dolari, datorită mărcii sale puternice şi afacerilor sale internaţionale. Dar fondurile interesate au oferit mai puţin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici