Alcoa Fujikura închide o altă fabrică din Cehia şi transferă producţia în România

Producătorul de cabluri auto Alcoa Fujikura va închide o fabrică din Cehia şi va disponibiliza 790 de angajaţi, o parte din producţie urmând să fie transferată în România, a declarat pentru MEDIAFAX Cehia şeful sindicatului KOVO, Josef Středula.

245 afișări
Imaginea articolului Alcoa Fujikura închide o altă fabrică din Cehia şi transferă producţia în România

Alcoa Fujikura închide o altă fabrică din Cehia şi transferă producţia în România (Imagine: Mediafax Foto Cehia)

Închiderea este planificată pentru finele lunii septembrie, când majoritatea angajaţilor vor părăsi compania. Cei rămaşi vor fi diponibilizaţi până la finele anului.

"O parte din producţie va fi mutată în România, unde în prezent 40 de angajaţi ai AFL Cehia îi instruiesc pe muncitorii locali", a mai spus Středula.

Potrivit lui Středula, luni, va avea loc o reuniune sindicală unde se va decide dacă vor fi demarate acţiuni de protest.

Alcoa Fujikora deţine în România o fabrică, în judeţul Arad, care asamblează reţele de cabluri folosite în sistemele de distribuţie electrică auto pentru Ford, Audi şi Volkswagen. În plus, compania operează şi un punct de lucru în judeţul Caraş Severin.

Compania este un proiect comun al grupului chinez Alcoa, implicat în extracţia şi prelucrarea aluminului, şi al producătorului japonez de cabluri Fujikura.

Anul trecut Alcoa Fujikura a închis alte unităţi din Cehia, care a presupus concedierea a 850 de angajaţi, o parte din capacităţile de producţie fiind mutate tot în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici