Alenia a încheiat un acord cu Aerostar pentru avioanele Eurofighter Typhoon

Alenia Aeronautica, membră a grupului italian Finmeccanica, a încheiat, marţi, un acord cu Aerostar Bacău, în baza căruia cele două companii vor colabora în cazul în care România alege avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon.

89 afișări
Imaginea articolului Alenia a încheiat un acord cu Aerostar pentru avioanele Eurofighter Typhoon

Alenia a încheiat un acord cu Aerostar pentru avioanele Eurofighter Typhoon (IMagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alenia şi Aerostar vor colabora în cadrul programului Eurofighter Typhoon, în cazul în care acest aparat de zbor va fi selectat de Forţele Aeriene Române, însă memorandumul deschide, de asemenea, calea pentru implicarea Aerostar în activităţile aerospaţiale ale Finmeccanica, reprezentând şi punctul de pornire al unui parteneriat care s-ar putea extinde şi la alte programe civile şi militare", se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

Avionul de vânătoare Eurofighter Typhoon este dezvoltat de un consorţiu de companii europene, format din EADS Germania, EADS Spania, BAE Systems şi Alenia Aeronautica.

Giuseppe Pauletti, unul dintre negociatorii consorţiului, a declarat, în luna septembrie, că, în ipoteza în care Bucureştiul va alege 48 de astfel de avioane, România ar putea dispune de o linie de asamblare finală pentru Eurofighter Typhoon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici