Alitalia ar putea vinde 25% din acţiuni către Air France-KLM

Consiliul de conducere al Alitalia ar putea aproba luni, 12 ianuarie, vânzarea a 25% din companie către Air France-KLM, definitivând astfel un parteneriat mult aşteptat care acordă grupului franco-olandez acces la o piaţă profitabilă, în ciuda problemelor din industrie.

21 afișări
Imaginea articolului Alitalia ar putea vinde 25% din acţiuni către Air France-KLM

Alitalia ar putea vinde 25% din acţiuni către Air France-KLM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După o săptămână de discuţii intense cu politicieni care sperau într-o ofertă de ultim moment din partea Lufthansa, primul ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat, duminică, într-o conferinţă, că posibilitatea ca operatorul aerian german să cumpere Alitalia nu mai poate fi luată în calcul şi a confirmat acordul încheiat între Air-France KLM şi compania italiană.

"Air France-KLM este de acord cu o înţelegere foarte avantajoasă pentru Alitalia (...) Lufthansa nu a înaintat niciodată propuneri concrete, netrimiţând nici măcar o scrisoare către Calaninno(preşedintele Alitalia, Roberto Calaninno, n.r.) ", a declarat Berlusconi.

Operatorul franco-olandez va plăti puţin peste 300 de milioane de euro (401,8 milioane de dolari) pentru 25% din companie, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Air France-KLM şi Lufthansa încearcă de mai bine de trei luni să preia parte din transportatorul italian, însă orice tranzacţie a fost blocată de sindicate şi de Berlusconi, atunci lider al opoziţiei.

Operatorul german, preferat de premierul italian, s-a declarat interesat, în mai multe rânduri, de Alitalia, dar săptămâna trecută a confirmat că nu a înaintat vreo ofertă solidă de preluare a participaţiei de 25%.

Viitoarea companie aeriană ar putea fi lansată marţi.

Alitalia a cerut protecţie sub legea falimentului în august 2008, iar diviziile sale mai importante au fost preluate de consorţiul CAI, format din 16 investitori şi companii din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici