Allianz-Ţiriac Asigurări, acuzată că încalcă legislaţia

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a transmis Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în urma plângerilor şi reclamaţiilor membrilor, o sesizare privind "neregulile grave" constatate în activitatea desfăşurtă Allianz-Ţiriac Asigurări, iar compania respinge acuzaţiile.

Urmărește
374 afișări
Imaginea articolului Allianz-Ţiriac Asigurări, acuzată că încalcă legislaţia

Allianz-Ţiriac Asigurări, acuzată că încalcă legislaţia

Sesizarea a fost transmisă şi Consiliului Concurenţei şi Gărzii Financiare.

Allianz-Ţiriac Asigurări este cea mai mare companie de profil din România, cu o cotă de 16% la finele anului 2008.

"Într-o primă fază au fost demarate procedurile legale în vederea verificării activităţii companiei de asigurare de către instituţiile abilitate, urmând să facem în continuare toate demersurile necesare pentru a se pune capăt oricăror practici constatate a fi contrare legii, anticoncurenţiale sau abuzive", a spus cordonatorul departamentului Asigurări al societăţii de avocaţi Boştina şi Asociaţii, Ovidiu Tibuleac, într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Contactat de MEDIAFAX, directorul de relaţii publice al Allianz-Ţiriac Asigurări, Marius Onofrei, a respins acuzaţiile şi a afirmat că toate operaţiunile desfăşurate companie respectă legislaţia.

În sesizarea transmisă CSA, ASSAI atrage atenţia cu privire la unele acte şi operaţiuni ale Allianz-Ţiriac Asigurări, care s-ar desfăşura în afara obiectului unic de activitate al companiei.

Consiliul Concurenţei a fost informat de ASSAI cu privire la actele şi operaţiunile nelegale şi anticoncurenţiale desfăşurate de Allianz-Ţiriac Asigurări în raporturile derulate cu societăţile de service auto independente din România, conform sursei citate.

În sesizarea transmisă Gărzii Financiare, asociaţia a prezentat informaţii cu privire la activităţile şi operaţiunile comerciale ilicite desfăşurate de asigurător.

"Solicităm autorităţilor să cerceteze de urgenţă plângerile noastre deoarece credem că Allianz-Ţiriac încalcă în mod constant reglementările în domeniu, abuzând în relaţiile cu partenerii săi contractuali" a declarat directorul general al ASSAI, Cristian Muntean.

El a adăugat că asociaţia deţine documente care stau la baza acestor demersuri.

ASSAI este o asociaţie profesională care reprezintă interesele a peste 500 de service-uri auto din România.

Societăţile reprezentate numără peste 15.000 de angajaţi şi derulează anual afaceri de peste 400 milioane de euro.

Allianz-Ţiriac Asigurări a subscris prime de 1,38 miliarde de lei, în creştere cu 12,1 faţă de 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici