Almunia: Nu există riscul ca Grecia să intre în incapacitate de plată

Comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, a declarat că nu există riscul ca Grecia să intre în incapacitate de plată sau să părăsească zona euro.

24 afișări
Imaginea articolului Almunia: Nu există riscul ca Grecia să intre în incapacitate de plată

Almunia: Nu există riscul ca Grecia să intre în incapacitate de plată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grecia nu va intra în incapacitate de plată. În zona euro, incapacitatea de plată nu există", a afirmat Almunia pentru postul TV Bloomberg, adăugând că ieşirea statului elen din uniunea monetară este improbabilă.

Totodată, el a precizat că nu există un plan special pentru Grecia, însă săptămâna viitoare vor fi făcute recomandări de rutină referitoare la dezechilibrele fiscale ale mai multor ţări, printre care şi statul elen.

Datoria de stat a Greciei este echivalentă cu peste 120% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel care a determinat agenţiile de evaluare financiară să reducă ratingul ţării, situaţie care a dus la speculaţii în piaţă în legătură cu capacitatea statului de a-şi respecta obligaţiile financiare şi de a rămâne în zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici