Alte patru bănci străine vor pleca din România

GE Money a plecat din 2010. Volksbank, RBS, ATE Bank şi MKB Romexterra caută cumpărători pentru active de 7 mld. euro.

1621 afișări
Imaginea articolului Alte patru bănci străine vor pleca din România

Alte patru bănci străine vor pleca din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patru bănci locale, dintre care una cu peste 5% din piaţă, ceea ce îi dă importanţă sistemică, iar restul de dimensiuni reduse, aşteaptă investitori care să le cumpere până cel târziu în 2012 - 2013, potrivit anunţurilor oficiale ale actualilor acţionari majoritari bazate pe diferite motive strategice.

Este vorba despre Volksbank, RBS, ATE Bank şi MKB Romexterra - toate membre ale unor grupuri internaţionale care au venit în România şi au mizat pe creşterea economică puternică de la jumătatea deceniului trecut. Per ansamblu, activele celor patru bănci cumulau circa 8,5% din piaţă la sfârşitul lui 2010 faţă de peste 10% în 2008.

La noile dimensiuni ale economiei, un sistem bancar cu peste 40 de jucători tinde să fie prea aglomerat. Americanii de la GE Money au dat tonul consolidării încă de anul trecut, vânzându-şi afacerile către Garanti.

Citeşte mai multe despre băncile străine care pleacă din România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici