Americanii care au eludat fiscul au o săptămână pentru a intra într-un program de amnistie

Americanii bogaţi care au eludat fiscul prin intermediul unor conturi secrete în străinătate au la dispoziţie circa o săptămână pentru a intra într-un program de amnistie condus de serviciul pentru colectarea impozitelor, Internal Revenue Service (IRS).

106 afișări
Imaginea articolului Americanii care au eludat fiscul au o săptămână pentru a intra într-un program de amnistie

Americanii care au eludat fiscul au o săptămână pentru a intra într-un program de amnistie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cetăţenii americani care deţin active nedeclarate în paradisuri fiscale precum Elveţia au termen până la 23 septembrie să îşi dezvăluie fondurile, să plătească o amendă şi să evite acuzaţii penale.

După expirarea acestui termen, evazioniştii depistaţi ar putea fi judecaţi penal.

IRS anticipează că va depista în curând evazionişti bogaţi, în condiţiile în care banca elveţiană UBS a acceptat să îi comunice numele a circa 4.450 de deţinători de conturi secrete.

"Este cea mai bună şansă să obţii un tratament mai indulgent. Dacă ai ascuns în Elveţia 50 de milioane de dolari, nu vrei să aştepţi un an, în teroare, pentru a vedea dacă eşti pe lista celor 4.500 de persoane", a declarat Evan Stewart, avocat la compania de avocatură Zuckerman Spaeder.

IRS a precizat că, într-o singură săptămână din luna iulie, circa 400 de persoane au intrat în programul de amnistie, de patru ori mai mulţi decât în întreg anul 2008. Instituţia nu a precizat numărul total al persoanelor care s-au înscris în acest program.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici