Elveţia va furniza SUA date despre 4.450 de conturi bancare la UBS

Elveţia va furniza Statelor Unite date despre deţinătorii a 4.450 de conturi bancare, ca parte a unui acord încheiat de grupul financiar UBS cu autorităţile americane în urma unei investigaţii privind evaziunea fiscală, a anunţat, miercuri executivul elveţian.

29 afișări
Imaginea articolului Elveţia va furniza SUA date despre 4.450 de conturi bancare la UBS

Elveţia va furniza SUA date despre 4.450 de conturi bancare la UBS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cazul UBS, Statele Unite va transmite Elveţiei o nouă cerere şi va retrage pretenţiile privind dezvăluirea de date privind deţinătorii a 52.000 de conturi la UBS", se arată într-un comunicat al guvernului.

Elveţia a acceptat dezvăluirea de date despre 4.450 de conturi bancare pe o perioadă de un an.

Potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de The Wall Street Journal (WSJ), investigaţia autorităţilor SUA privind evaziunea fiscală derulată de americani prin conturi la banca elveţiană UBS se va extinde la alte bănci europene, după ce persoanele anchetate au mărturisit că au conturi şi la alte instituţii de credit, printre care Credit Suisse sau Julius Baer.

Printre băncile numite de persoanele anchetate în cadrul mărturiilor voluntare se numără grupul elveţian Credit Suisse, Julius Baer Holding, Zurcher Kantonalbank şi Union Bancaire Privée (UBP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici