Ancheta privind evaziunea realizată prin intermediul UBS se extinde la alte bănci europene

Investigaţia autorităţilor din Statele Unite privind evaziunea fiscală derulată de americani prin conturi la banca elveţiană UBS se extinde la alte bănci europene, după ce persoanele anchetate au mărturisit că au conturi şi la alte instituţii de credit, printre care Credit Suisse sau Julius Baer.

36 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind evaziunea realizată prin intermediul UBS se extinde la alte bănci europene

Ancheta privind evaziunea realizată prin intermediul UBS se extinde la alte bănci europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai mulţi cetăţeni americani au ales să intre în programul de clemenţă din cadrul investigaţiei derulată de Internal Revenue Service (IRS) şi au dezvăluit autorităţilor conturi la aproape 10 bănci elveţiene şi/sau europene, pe lângă UBS, unde "ascundeau" averile pentru a evita impozitarea, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de The Wall Street Journal (WSJ).

Printre băncile numite de persoanele anchetate în cadrul mărturiilor voluntare se numără grupul elveţian Credit Suisse, Julius Baer Holding, Zurcher Kantonalbank şi Union Bancaire Privée (UBP).

Contactaţi de WSJ, reprezentanţii instituţiilor de credit vizate au refuzat să comenteze informaţiile sau nu au fost disponibili pentru întrebări.

Dezvăluirile nu implică nereguli efectuate de bănci şi nu arată că celelalte instituţii de credit ar fi urmat modelul UBS, de a abuza de legislaţia secretului bancar, de a utiliza diverse subterfugii pentru a comunica în secret cu clienţii şi de a crea o structură complexă care să faciliteze evaziunea fiscală, notează WSJ.

Mulţi clienţi ai UBS vizaţi de investigaţia de evaziune fiscală au decis să contacteze voluntar IRS şi să colaboreze cu anchetatorii, pentru a evita eventuale amenzi sau chiar urmărirea penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici