Americanii care au făcut împrumuturi ipotecare riscante ar putea fi sprijiniţi de stat

Administraţia Bush lucrează la finalizarea unui plan de refinanţare a mii de americani care au contractat împrumuturi ipotecare riscante, iar în prezent se află în pericol de a-şi pierde locuinţele, potrivit unor surse guvernamentale.

11 afișări
Imaginea articolului Americanii care au făcut împrumuturi ipotecare riscante ar putea fi sprijiniţi de stat

Americanii care au făcut împrumuturi ipotecare riscante ar putea fi sprijiniţi de stat (Imagine: Mediafax Foto)

Propunerea prevede sprijinirea proprietarilor de locuinţe care datorează băncilor mai mult decât valoarea caselor, ca urmare a declinului preţurilor pe piaţa imobiliară.

În cazul în care proiectul va intra în vigoare, ar fi pentru prima oară când Casa Albă ar aloca fonduri federale pentru susţinerea celor care au dificultăţi în rambursarea creditelor.

Proiectul propune ca Administraţia Federală pentru Locuinţe să încurajeze creditorii să anuleze o parte din sumele care îi sunt datorate şi să transforme astfel împrumuturile în unele mai mici, cu sprijinul guvernului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici