Amonil Slobozia estimează pentru acest an o scădere a afacerilor de 7,5 ori la 14,7 milioane lei

Producătorul de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia (AMO) estimează că va înregistra în acest an o cifră de afaceri de 14,7 milioane de lei, în scădere de peste 7,5 ori faţă de anul trecut, când afacerile au totalizat 111,4 milioane de lei.

10 afișări

Compania estimează pentru 2011 un profit de circa 453.000 lei, comparabil cu rezultatul din 2010 care a fost de 435.000 lei.

Veniturile companiei sunt prognozate să scadă în acest an de 8,7 ori, la 14,7 milioane lei, de la nivelul de 128,8 milioane lei din 2010, se arată într-un comunicat al Amonil transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Cheltuielile sunt bugetate la 14,17 milioane lei, faţă de 127,6 milioane lei anul trecut.

Cele mai recente tranzacţii cu acţiunile Amonil au avut loc la 27 aprilie, la preţul de 0,0152 lei pe unitate, în urcare cu 0,66% faţă de referinţă. Combinatul are o capitalizare de 16,9 milioane lei.

Conform celor mai recente raportări, fimele Zalois şi Jovline, înregistrate în Belize, deţin împreună 50,41% din acţiunile Amonil. Un alt acţionar este firma Salink, înregistrată în Cipru, cu 13,54% din titluri. Salink face parte din grupul suedez East Capital, care administrează mai multe fonduri de investiţii.

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat de mai multe ori că printre combinatele chimice din grupul Interagro, pe care îl controlează, se regăseşte şi producătorul de îngrăşăminte chimice din Slobozia.

Amonil are un capital social de 111,2 milioane lei, divizat în 1,112 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici