ANAF nu va mai putea cesiona creanţe fiscale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va mai putea cesiona creanţe fiscale, articolul din Codul de Procedură Fiscală care prevedea acest lucru fiind abrogat la recomandarea FMI, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al Guvernului.

199 afișări
Imaginea articolului ANAF nu va mai putea cesiona creanţe fiscale

ANAF nu va mai putea cesiona creanţe fiscale (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Documentul, obţinut de MEDIAFAX, menţionează că recomandarea FMI a fost făcută printr-o scrisoare a reprezentantului regional pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, în scopul diminuării aspectelor negative generate de această măsură.

Potrivit legii în vigoare, ANAF poate cesiona creanţele fiscale principale şi accesorii pe care le are în administrare, datorate de contribuabili.

Cesiunea creanţelor fiscale se face prin licitaţie, selecţie de oferte sau încredinţare directă, după caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici