ANAF pune în dezbatere publică formularul 630 - contribuţia de asigurări de sănătate şi sociale

ANAF supune dezbaterii publice modelul şi conţinutul formularului 630 “Decizie de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a contribuţiei de asigurări sociale”.

3605 afișări
Imaginea articolului ANAF pune în dezbatere publică formularul 630 - contribuţia de asigurări de sănătate şi sociale

ANAF pune în dezbatere publică formularul 630 - contribuţia de asigurări de sănătate şi sociale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală supune dezbaterii publice modelul şi conţinutul formularului 630 “Decizie de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a contribuţiei de asigurări sociale”, în vederea derulării în mod unitar a procesului de stabilire şi de regularizare a obligaţiilor anuale reprezentând contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurări sociale, precum şi a anexelor la acest formular:

- Anexa nr.1a „Situaţie privind stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate”;

- Anexa nr.1b „Situaţie privind definitivarea contribuţiei de asigurări sociale”.

"Potrivit art. 152 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în vigoare în anul 2016, obligaţiile anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale se determină de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuală, pe baza declaraţiei privind venitul realizat prevăzută la art. 123 din acelaşi act normativ.

Conform art. 175 alin. (2) din lege, pentru anul fiscal 2016, obligaţiile anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se determină de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuală pe fiecare sursă de venit, pe baza declaraţiei de venit estimat/norma de venit sau a declaraţiei privind venitul realizat, după caz.

De asemenea, potrivit art. 169 alin. (8) din acelaşi act normativ, obligaţiile anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele care realizează pensii dintr-un alt stat, se determină de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuală, pe baza declaraţiei specifice prevăzute la art. 130 alin. (4) din Codul fiscal.

Formularul se emite de organul fiscal competent în procesul de stabilire a obligaţiei anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a contribuţiei de asigurări sociale, începând cu anul 2016", se arată în comunicatul ANAF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici