Analişti: Cel puţin 66 de mari bănci europene ar pica teste de stres mai dure

Cel puţin 66 de mari bănci europene ar pica teste de stres mai dure şi ar avea nevoie de capital suplimentar de 220 de miliarde de euro, potrivit analiştilor Credit Suisse, citaţi de Bloomberg.

485 afișări
Imaginea articolului Analişti: Cel puţin 66 de mari bănci europene ar pica teste de stres mai dure

Royal Bank of Scotland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Royal Bank of Scotland, Deutsche Bank şi BNP Paribas ar avea nevoie de cele mai multe fonduri, în total 47 de miliarde de dolari. Societe Generale şi Barclays ar avea fiecare nevoie de câte 13 miliarde de euro.

Analiştii Credit Suisse au derulat o simulare de teste de stres bazată pe modelul folosit de autoritatea europeană pentru sectorul bancar, dar luând în considerare rezultatele băncilor din primul semestru. Banca a folosit o rată minimă de adecvare a capitalului de 9%, faţă de nivelul de 5% utilizat în iulie de agenţia europeană.

Liderii europeni dezbat modalităţi de recapitalizare a băncilor cu probleme din regiune, în timp ce criza datoriilor suverane ameninţă să afecteze calitatea activelor acestora.

Opt din cele 90 de bănci testate în iulie nu au trecut testele de stres, înregistrând un deficit însumat de capital de 2,5 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici