Analiză: cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc sunt Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia

Cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc în 2023 sunt Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia, arată o analiză realizată de Travelminit.ro. În ceea ce priveşte cheltuielile, cea mai ieftină staţiune este Techirghiol.

553 afișări
Imaginea articolului Analiză: cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc sunt Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia

Analiză: cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc sunt Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia

Cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc, în funcţie de numărul de rezervări, sunt Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia. Analiza a mai arătat că 25% dintre turiştii care au utilizat platforma menţionată au ales staţiunile din nordul litoralului, iar 62% dintre aceştia au preferat Constanţa şi staţiunile din sud.

Potrivit analizei, preţul mediu pentru un sejur de 3 nopţi/2 persoane în cameră dublă este de 1.072 de lei, iar preţul mediu pentru un sejur de 3 nopţi/familie este de 1.369 de lei. În staţiunile din nordul litoralului, preţul mediu al unui sejur de 3 nopţi, pentru 2 adulţi este de 1,388 de lei, în timp ce în sudul litoralului, preţul mediu al aceluiaşi tip de sejur este de 1,123 de lei.

Un sejur de 3 nopţi, în nordul litoralului, pentru o familie de 2 adulţi cu 2 copii, costă în medie 1,763 de lei. În sudul litoralului, un asemenea sejur are preţul mediu de 1,562 lei.

Cea mai costisitoare staţiune este Mamaia Nord, cu un preţ mediu de 1,438 lei, iar Techirghiol este cea mai accesibilă, având un preţ mediu de 573 de lei, mai arată analiza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici