Ancuţa a fost revocat din funcţiile de preşedinte CA şi director general Sibex;Sima este noul şef CA

Teodor Ancuţa a fost revocat de la conducerea Sibex, după ce a fost preşedinte CA şi director general de la înfiinţarea bursei, în 1994, iar preşedinţia Consiliului de Administraţie a fost preluată de Cristian Sima, care revine, astfel, la bursa din Sibiu după o absenţă de patru luni.

14 afișări

Acţionarii Sibex au revocat, vineri, Consiliul de Administraţie, au ales trei noi membri şi au confirmat doi administratori care reprezintă SIF Transilvania şi SIF Muntenia, au declarat pentru MEDIAFAX surse din acţionariatul bursei de la Sibiu care participă la şedinţa AGA.

Ancuţa a primit doar 22% din voturile exprimate, în timp ce Sima a avut un procentaj de 75,9%.

Sima a fost membru CA al Sibex din mai 2008 până în luna decembrie a anului trecut, când a fost revocat din funcţie. Atunci, mai mulţi acţionari, printre care şi Sima, au încercat revocarea Consiliului de Administraţie, însă fără succes.

Anterior, între aprilie şi august 2007 el a fost membru în CA al Bursei de Valori Bucureşti, iar din 1997 până la începutul acestei săptămâni a fost preşedinte CA şi director general al WBS România, fiind, totodată, şi cel mai mare acţionar al firmei de brokeraj.

După alegeri, noii administratori ai avut o şedinţă de CA în care Sima a fost ales preşedinte, potrivit surselor prezente la AGA.

Ancuţa s-ar putea să fie numit preşedinte onorific al Sibex, conform unor discuţii dintre cei prezenţi la AGA.

Anterior alegerilor pentru CA, acţionarii Sibex au decis divizarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al bursei. Ancuţa anunţase din luna februarie că se va retrage în aprilie din funcţia de director general, urmând să rămână doar preşedinte CA.

Pentru conducerea executivă a fost propus un manager de fonduri irlandez, Patrick Lyle Young..

O altă surpriză a alegerilor CA de vineri a fost reprezentată de numirea unui fost vicepreşedinte al Comsiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) Paul Miclăuş. Acesta a primit 76,5% din voturi. Miclăuş a fost vicepreşedinte CNVM în perioada 2005 - 2010. În vara anului trecut, PNL nu l-a mai sprijinit pentru un nou mandat la CNVM, însă a rămas în cadrul Comisiei pe un post de consilier.

SIF Transilvania şi SIF Muntenia vor continua să fie reprezentate în Consiliul de Administraţie al Sibex de Dan Simionescu şi, respectiv, de Gabriel Filimon. Cei doi au primit un număr egal de voturi, respectiv 97,4% din opţiunile exprimate.

În CA a mai fost ales Alexandru Găitan, manager de portofoliu la Multi Strategy Global Hedge Fund of HFs, FIM, Londra.

Pentru un loc în Consiliul de Administraţie şi-au depus candidatura Anton Ionescu (preşedinte CA la SSIF Broker), Simona Constantinescu (membru CA la SSIF Intervam), Bogdan Ivan (director general la HTI Valori Mobiliare)

Iancu Stavrositu, vicepreşedinte al Asociaţiei Brokerilor şi preşedinte CA - director general al firmei de brokeraj Interfinbrok, şi-a retras candidatura chiar înainte de alegeri, invocând motive personale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici