Angajaţii Dacia au revenit la lucru după o întrerupere de două săptămâni a activităţii

Activitatea la uzinele Dacia a fost reluată, luni dimineaţă, după o întrerupere de două săptămâni a producţiei, cauzată de scăderea drastică a cererii atât pe piaţa internă, cât şi la nivel mondial.

20 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Dacia au revenit la lucru după o întrerupere de două săptămâni a activităţii

Angajaţii Dacia au revenit la lucru după o întrerupere de două săptămâni a activităţii (Imagine: Mediafax Foto)

Constructorul auto va avea o cadenţă de producţie de 1.085 de unităţi pe zi, cu 20% mai puţine faţă de cele 1.360 de unităţi înregistrate zilnic anul trecut.

"Oamenii au fost plătiţi în perioadele de şomaj tehnic cu 85 la sută din salariul individual brut, dar oamenii vor să muncească şi să-şi primească salariile normal. Angajaţii au revenit la serviciu începând de astăzi (luni-n.r.) şi toată lumea din schimbul întâi este prezentă la locurile de muncă", a declarat, luni, Ilie Iordache, vicepreşedintele Sindicatului Dacia Automobile.

Producţia la Dacia a mai fost oprită, în total, timp de aproximativ o lună, în mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie şi ianuarie 2009, iar producătorul auto ia în calcul o nouă sistare a activităţii, în lunile februarie-martie, dacă cererea se va menţine la niveluri scăzute.

Administraţia companiei a decis la finel lunii ianuarie să nu reînnoiască 300 de contracte de muncă temporare, aşa cum s-a întâmplat şi cu 620 de contracte pe perioadă determinată care şi-au încheiat valabilitatea la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut. Astfel, au rămas fără loc de muncă 920 de persoane dintre cele 2.800 angajate pe perioadă determinată la uzina de la Mioveni.

Potrivit directorului general al companiei, Francois Fourmont, constructorul auto ar putea renunţa în primăvară la un schimb de lucru dacă pieţele auto nu se vor revigora. Astfel, circa 4.000 de angajaţi ai companiei ar rămâne fără locuri de muncă.

Dacia ar putea raporta pentru luna ianuarie o scădere cu peste 75% a vânzărilor, în condiţiile în care cererea a fost de 50 de unităţi pe zi, faţă de 200 de autovehicule pe zi în ianuarie 2008. De altfel, o scădere tot de aproape patru ori este aşteptată pentru întreaga piaţă auto românească în ianuarie.

Citeşte şi:

Uzina Dacia şi-a suspendat din nou activitatea (Video)

Dacia ia în calcul o nouă oprire a producţiei

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici