Angela Ahrendts, prima femeie care a devenit cel mai bine plătit executiv din Marea Britanie

Directorul general al Burberry, Angela Ahrendts, a devenit cel mai bine plătit executiv din Marea Britanie anul trecut, cu o compensaţie financiară în valoare totală de 16,9 milioane lire sterline (20 milioane euro), potrivit unui raport.

129 afișări
Imaginea articolului Angela Ahrendts, prima femeie care a devenit cel mai bine plătit executiv din Marea Britanie

Angela Ahrendts (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ahrendts (53 de ani), de origine americană, a transformat compania dintr-un producător de pardesiuri într-un brand global de modă, cu venituri de 6,3 miliarde lire sterline (7,4 miliarde euro) pe an, scrie The Guardian.

CEO-ul Burberry a stabilit totodată un precedent, devenind prima femeie care urcă în topul ierarhiei celor mai bine plătiţi executivi din Marea Britanie.

Ea conduce detaşat în top, locul secund fiind la o distanţă de peste 5 milioane de lire sterline, potrivit studiului realizat de Manifest şi MM&K, citat de The Guardian. Raportul acoepră cele mai mari 350 de companii britanice listate la bursă.

Compensaţia financiară a Angelei Ahrendts include numeroase bonusuri, inclusiv sporuri eşalonate pe termen lung, în funcţie de anumiţi indicatori de performanţă.

Salariul de bază a fost de 990.000 lire sterline (1,1 milioane euro), la care se adaugă un bonus cash de 2 milioane de lire (2,3 milioane euro). Compania a contribuit cu 255.000 de lire (aproape 300.000 euro) la fondul de pensii al directorului , la care se adaugă o alocaţie de 387.000 lire (450.000 euro) pentru cheltuieli curente.

Compania a arătat că Ahrendts a ajutat compania să obţină venituri şi profit record, să aducă acţionarilor un câştig de 4 miliarde lire sub forma dividendelor şi creşterii preţului acţiunilor cu 186% în ultimii 5 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici