Estimare: Peste un milion de angajaţi din România vor avea venituri mai mici, din cauza pandemiei de coronavirus

  • Peste un milion de angajaţi vor fi afectaţi de pandamie, estimează patronatele de pe Litoral
  • Totodată, mulţi angajaţi îşi vor pierde locul de muncă
  • Pe Litoral lucrează circa 150.000 de angajaţi
643 afișări
Imaginea articolului Estimare: Peste un milion de angajaţi din România vor avea venituri mai mici, din cauza pandemiei de coronavirus

Anunţ îngrijorător: Peste un milion de angajaţi vor avea venituri mai mici, din cauza pandemiei

Patronatele de pe litoralul românesc aproximează că peste un milion de români îşi vor pierde locurile de muncă din cauza sistării activităţii în domeniul turismului, fenomen care va afecta indirect şi alte ramuri ale economiei.
 
„Dacă statul nu vine în sprijinul turismului românesc, în general, şi al celui de pe litoral, în special, estimăm că mai mult de un milion de români vor fi afectaţi financiar de efectele crizei generate de epidemia de coronavirus şi mulţi dintre ei îşi vor pierde locurile de muncă. Nu vorbim doar de cei 150.000 de angajaţi din HoReCa de pe litoral şi de toţi ceilalţi care lucrează în turism în toată ţara, ci şi de angajaţi din comerţ, agricultură, aprovizionare, transport şi alte domenii din producţie şi servicii care lucrează cu turismul", a declarat, luni, Anca Nedea, directorul executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa.
 
Patronatele din turismul de pe litoral estimează un colaps al sectorului turistic, care va atrage după sine o prăbuşire în lanţ a agenţilor economici furnizori de marfă, materiale şi servicii pentru această industrie, se arată într-un comunicat transmis luni de Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa.
 
Reprezentanţii patronatelor de pe litoral solicită pentru evitarea colapsului măsuri din partea Guvernului. Aceştia cer ca avansurile primite de la turişti până în acest moment să fie transformate în vouchere valabile doi ani, amânarea plăţii taxelor şi impozitelor operatorilor de pe litoral pentru şase luni, oferirea imediată a voucherelor de vacanţă pentru acest an şi linii de credit pentru companii pe termen scurt.
 
„Cu atât mai mult în situaţia în care nu vom putea opera în acest sezon, iar starea de urgenţă se va prelungi, fără intervenţia legiuitorului va avea loc o intrare în colaps în lanţ pe întreaga filieră! Celelalte state care se confruntă cu acceaşi situaţie de pandemie au luat asemenea măsuri economice pentru agenţii economici din turism, iar Uniunea Europeană a discutat posibilitatea unui pachet comun de stimulare fiscală pentru a impulsiona turismul şi a evita o recesiune", a mai transmis Anca Pavel, directorul executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici