Apartamentele vechi din Bucureşti cu 12% mai ieftine în al doilea trimestru

Apartamentele vechi din Bucureşti s-au ieftinit în medie cu 12% în al doilea trimestru, faţă de primele trei luni ale anului, cea mai mare scădere a preţurilor, de 13%, fiind înregistrată la locuinţele cu două camere, a anunţat, luni, site-ul imobiliar MagazinulDeCase.ro.

62 afișări
Imaginea articolului Apartamentele vechi din Bucureşti cu 12% mai ieftine în al doilea trimestru

Apartamentele vechi din Bucureşti s-au ieftinit în medie cu 12% în al doilea trimestru (Imagine: Mediafax Foto)

"Preţul mediu al unui apartament vechi în Bucureşti a atins valoarea de 119.000 de euro în al doilea trimestru al anului 2008, înregistrând o scădere de 12% comparativ cu primul trimestru al aceluiaşi an", se arată într-un comunicat al MagazinulDecase.ro.

Cea mai importantă diminuare a preţului, de 13%, a fost înregistrată la apartamentele cu două camere, ajungând la sfârşitul trimestrului doi la un nivel mediu de 119.100 de euro.

Garsonierele şi apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cel mai puţin, cu 10%. Astfel, preţul mediu al unei garsoniere a scăzut de la 86.500 de euro la 78.160 de euro, iar cel al unui apartament cu trei camere de la 177.000 de euro la 159.800 de euro.

În ceea ce priveşte evoluţia ofertei de locuinţe vechi în Bucureşti în aceeaşi perioadă, analiza realizată de MagazinulDeCase.ro arată o scădere de 34% a numărului de apartamente scoase la vânzare în al doilea trimestru al anului 2008 comparativ cu primul trimestru, ajungând la 9.600 unităţi.

Oferta apartamentelor cu trei camere scoase la vânzare a înregistrat cea mai accentuată scădere, de 36% la 2.900 de unităţi, în timp ce numărul locuinţelor cu două camere scoase la vânzare s-a redus cu 35%, ajungând la 4.200 de unităţi. În cazul garsonierelor diminuarea ofertei a fost de 30%, la 2.440 locuinţe.

MagazinulDeCase a fost lansat la sfârşitul anului 2006 şi este un serviciu online de promovare a ofertelor de vânzare a locuinţelor. Site-ul a facilitat în această perioadă peste 900 de tranzacţii imobiliare, cu o valoare care depăşeşte 150 de milioane de euro. Cea mai cunoscută tranzacţie este vânzarea unei proprietăţi aparţinând omului de afaceri Cristian Ţânţăreanu, pentru 3,5 milioane de euro.

Cifra de afaceri a site-ului în 2007 a fost de circa 300.000 de lei, obţinută din tarifele încasate din listarea proprietăţilor, care sunt cuprinse între 119 şi 450 de lei. În prezent, pe site sunt listate circa 3.000 de proprietăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici