Apartamentele vechi din Bucureşti s-au ieftinit în medie cu 13% de la începutul anului

Apartamentele vechi din Bucureşti s-au ieftinit în medie cu 13% în primele şapte luni, faţă de începutul anului, preţul mediu al unei locuinţe cerut de proprietari ajungând la circa 117.000 de euro, potrivit datelor site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro.

12 afișări
Imaginea articolului Apartamentele vechi din Bucureşti s-au ieftinit în medie cu 13% de la începutul anului

Apartamentele vechi din Bucureşti s-au ieftinit în medie cu 13% de la începutul anului (Imagine: Mediafax Foto)

"Comparativ cu luna ianuarie a anului 2008, când valoarea medie a unui apartament vechi a fost de 133.628 euro, în luna iulie preţul mediu a scăzut cu aproximativ 13%. În luna iulie, preţul mediu a scăzut cu aproximativ 3% faţă de luna precedentă, când valoarea medie la apartamentele vechi din Bucureşti era de 119.900 euro", se arată într-un comunicat al MagazinulDeCase.ro.

Cea mai mare reducere a preţurilor a avut loc pe segmentul apartamentelor cu două camere. Astfel, scăderea din iulie a fost de 7% faţă de nivelul mediu de 122.600 euro din ianuarie şi de 3% faţă de luna precedentă, când preţul mediu de vânzare a fost de 117.100 euro.

Potrivit analizei MagazinulDeCase.ro, numărul de apartamente vechi în Bucureşti scoase la vânzare în luna iulie a scăzut cu aproximativ 3% faţă de luna anterioară, de la 3.265 la 3.178, evoluţie explicată de caracterul sezonier al pieţei.

În ceea ce priveşte piaţa de închirieri, analiza realizată de site-ul de anunţuri imobiliare arată că nivelul mediu al chiriei a scăzut în luna iulie cu aproximativ 4% comparativ cu luna iunie, de la 616 euro pe locuinţă la 594 de euro.

Chiria apartamentelor cu trei camere s-a redus cel mai mult, cu 11% faţă de luna precedentă. de la 1.012 euro la 894 euro.

În ceea ce priveşte oferta, în luna iulie au fost scoase la închiriere cu 4% mai multe imobile, respectiv 1.855 de unităţi.

"La acest nivel cererea este în continuare mai mare decât oferta, însă, o dată cu creşterea costurilor de creditare, o parte din potenţialii cumpărători s-au reorientat parţial pentru varianta de închiriere. De asemenea, oferta de locuinţe de închiriat este suplimentată cu locuinţele care iniţial erau destinate vânzării", se menţionează în comunicat.

Analiza este realizată pe întreaga ofertă imobiliară din Bucureşti, provenită direct de la proprietari, şi se bazează exclusiv pe preţurile solicitate de proprietari. Preţurile nu reprezintă neaparat preţurile finale, de tranzacţionare. În realizarea acestei analize sunt utilizate ofertele apărute în primele două trimestre ale fiecărui an.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici