APDRP: Finanţări de 215 mil. euro pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) pune la dispoziţia potenţialilor beneficiari 215 milioane de euro pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere şi încurajarea activităţilor turistice, a anunţat luni instituţia.

10 afișări

Astfel, în perioada 1 – 31 martie 2011 se va desfăşura prima sesiune din acest an pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente măsurii 123 - "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere" şi măsurii 313 - "Încurajarea activităţilor turistice" din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013.

Pentru această sesiune, sunt alocate 130 de milioane de euro pentru măsura 123, iar pentru măsura 313 fondurile disponibile sunt de 85 de milioane de euro.

Investiţiile în infrastructura de primire turistică vor beneficia de 55,25 milioane euro, investiţiilor în activităţi recreaţionale li s-a alocat 14,45 milioane euro, iar investiţii în infrastructura la scară mică, precum centrele de informare şi amenajarea de marcaje turistice vor beneficia de 12,75 milioane euro. Dezvoltarea şi marketingul serviciilor turistice legate de turismul rural vor fi finanţate cu 2,5 milioane euro.

Depunerea proiectelor aferente măsurilor 123 şi 313 se va face la oficiile judeţene ale APDRP zilnic, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este 31 martie 2011, ora 12:00.

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect de creştere a valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere este de 3 milioane de euro. Beneficiarii proiectelor pentru încurajarea activităţilor turistice vor primi maximum 200.000 de euro pe proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici