Apple dă în judecată Nokia

Grupul american Apple a anunţat, vineri, că a deschis un proces împotriva Nokia pentru încălcarea a 13 patente, după ce producătorul finlandez de telefoane mobile a declanşat o procedură similară în luna octombrie.

20 afișări
Imaginea articolului Apple dă în judecată Nokia

Apple dă în judecată Nokia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nokia a acuzat Apple că a încălcat zece licenţe pentru tehnologii ca transmisiile wireless de date, codarea convorbirilor şi securitate.

Apple nu a precizat patentele pentru care cheamă Nokia în justiţie sau locul în care a fost deschis procesul.

"Alte companii trebuie să concureze cu noi investind în propriile tehnologii, nu furându-le pe ale noastre", a afirmat, într-un comunicat şeful departamentului juridic al Apple, Bruce Sewell.

Acţiunea Apple nu schimbă nimic fundamental în privinţa procesului Nokia contra Apple, a declarat un purtător de cuvânt al grupului finlandez.

Acesta a reafirmat poziţia Nokia că Apple încalcă patentele grupului de la lansarea iPhone în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici