Apple, Google, Facebook şi Samsung, într-un consorţiu care a cumpărat patente de 525 milioane de dolari de la Kodak

Un consorţiu din care fac parte 12 companii, printre care Apple, Google, Samsung, Facebook şi Microsoft, a cumpărat, pentru 525 milioane de dolari, un portofoliu de patente în domeniul imagisticii digitale şi distribuţiei de fotografii de la grupul falimentar Eastman Kodak.

582 afișări
Imaginea articolului Apple, Google, Facebook şi Samsung, într-un consorţiu care a cumpărat patente de 525 milioane de dolari de la Kodak

Apple, Google, Facebook şi Samsung, într-un consorţiu care a cumpărat patente de 525 milioane de dolari de la Kodak (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Din consorţiu mai fac parte Amazon.com, HTC, Research In Motion (producătorul smartphone-urilor BlackBerry), Huawei, Adobe şi Fujifilm, iar valoarea pachetului de patente era estimată la începutul licicaţiei la maximum 2,6 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

"Este numai o mică parte din portofoliul nostru de patente. Rămânem proprietarii a aproximativ 9.600 de alte invenţii", a declarat un purtător de cuvânt al Kodak.

Astfel de colaborări între companii rivale sunt la ordinea zilei în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, competitorii reuşind astfel să prevină potenţiale litigii costisitoare.

Anul trecut, un consorţiu din care au făcut parte Apple, Microsoft şi Research In Motion a preluat peste 6.000 de patente de la grupul Nortel Networks, aflat în faliment, pentru 4,5 miliarde de dolari. Google a pierdut acea licitaţie, la care a participat cu o ofertă de 900 milioane de dolari.

Kodak avea nevoie de cel puţin 500 milioane de dolari în schimbul patentelor scoase la licitaţie, pentru a obţine o linie de finanţare de 830 milioane de dolari în cadrul planului de ieşire din faliment până la jumătatea anului viitor.

Pentru a obţine finanţarea, Kodak trebuie să atragă investitori dispuşi să preia două divizii ale grupului şi să găsească o soluţie în privinţa datoriilor către foştii angajaţi din Marea Britanie.

Kodak, pionierul fotografiei moderne, a dat faliment în acest an după 132 de ani de activitate, cu datorii de 6,75 miliarde de dolari şi active de 5,1 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici