Aproape 26 de milioane de şomeri în SUA din cauza pandemiei. Cifrele sunt comparabile cu Marea Depresiune

Peste 4,4 milioane de persoane au depus cereri de intrare în şomaj în SUA săptămâna trecută, astfel că numărul total al persoanelor rămase fără locuri de muncă din cauza pandemiei a ajuns la 26 de milioane, o situaţie comparabilă cu marea criză economică din anii 1930, relatează Associated Press.

1225 afișări
Imaginea articolului Aproape 26 de milioane de şomeri în SUA din cauza pandemiei. Cifrele sunt comparabile cu Marea Depresiune

Sursa foto: Profimedia

Potrivit datelor obţinute de AP, în ultimele cinci săptămâni, 26 de milioane de angajaţi din SUA au depus cereri de intrare în şomaj, în contextul limitării activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

"Rata şomajului în SUA a ajuns la niveluri observate ultima dată în timpul Marii Depresiuni din anii 1930, unul din şase americani rămânând fără loc de muncă din cauza crizei coronavirusului. (...) Rata ridicată a şomajului în timpul Marii Depresiuni a durat un deceniu şi a atins nivelul de 25%. Oficialii americani speră că relansarea economică va fi mai rapidă de această dată, deşi probabil vor urma alte disponibilizări în cazul unor firme mici care au încercat în zadar să obţină împrumuturi prin programul federal de asistenţă", explică agenţia Associated Press.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici