Aproape jumătate dintre manageri îşi monitorizează angajaţii

Aproape jumătate dintre managerii români (45,7%) utilizează soluţii software de monitorizare a activităţii angajaţilor, majoritatea folosind două sau mai multe aplicaţii, în timp ce 35,5% nu utilizează astfel sisteme, se arată într-un sondaj realizat de GeCAD Net, firmă de servicii IT.

28 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate dintre manageri  îşi monitorizează angajaţii

Aproape jumătate dintre manageri îşi monitorizează angajaţii (Imagine: Doru Nica/MediafaxFoto)

"Managerii români simt nevoia de a urmări activitatea angajaţilor pentru a maximiza eficienţa acestora, putând astfel controla costurile şi eficienţa globală a organizaţiei. Toate acestea sunt elemente cu atât mai importante în contextul situaţiei economice actuale, care impune costuri de producţie cât mai mici", a declarat, joi, într-un comunicat, Alexandru Molodoi, chief technical officer în cadrul Gecad Net.

Astfel, 26,1% dintre participanţii la sondaj au afirmat că utilizează două sau mai multe aplicaţii de monitorizare, în timp ce 19,6% apelează la un singur software de acest gen.

Pe de altă parte, 35,5% dintre manageri nu doresc introducerea unui sistem de monitorizare, motivând că sunt multumiţi de activitatea angajaţilor.

De asemenea, 18,8% au spus că nu ştiau de existenţa acestui tip de software.

Sondajul a fost realizat în perioada martie - iulie în rândul a 414 manageri şi responsabili IT din companii româneşti.

GeCAD Net este o companie specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicaţie web şi asigură soluţii profesionale de securitate IT.

GeCAD Net este membră a grupului GECAD, controlat de Radu Georgescu care transferat acţiunile, la începutul lunii septembrie, către o firmă din Cipru, Concentric Limited, urmărind consolidarea afacerilor într-o structură de tip holding şi extinderea posibilităţilor de dezvoltare, inclusiv prin atragerea unor investitori străini.

Grupul mai include firmele GeCAD Software, GeCAD Epayment International şi GeCAD Technologies.

Anul trecut, cele patru firme ale grupului au raportat o cifră de afaceri cumulată de 10,1 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici