Ar putea fi fixat cursul francului la 2,9 lei pentru ratele la credite ca în Ungaria?

Cursul francului elveţian ar trebui să îngheţe la 2,9 lei, adică acolo unde se afla în mai 2010, dacă Guvernul de la Bucureşti ar adopta un plan similar celui luat în considerare de executivul maghiar, care încearcă să protejeze clienţii cu credite în această valută prin fixarea cursului la care se calculează valoarea ratelor la creditele pentru populaţie în această valută.

84 afișări
Imaginea articolului Ar putea fi fixat cursul francului la 2,9 lei pentru ratele la credite ca în Ungaria?

Ar putea fi fixat cursul francului la 2,9 lei pentru ratele la credite ca în Ungaria? (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În Ungaria situaţia este dramatică, în condiţiile în care peste o treime din creditele luate de clienţi sunt în franci elveţieni. Pe plan local, ponderea lor este considerabil mai mică, de circa 6%.

Guvernul maghiar ia în considerare o plafonare a francului elveţian la 190 de forinţi, faţă de nivelul de 213 forinţi, unde se află în prezent.

Francul s-a apreciat puternic, în condiţiile în care pe plan mondial investitorii caută siguranţa băncilor elveţiene. La Bucureşti, francul a ajuns în prezent la 3,3 lei, cu peste 40% mai mult faţă de nivelul din octombrie 2008, înainte de declanşarea crizei financiare.

Citeşte mai multe despre cursul francului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici