Arabia Saudită angajează bancheri de top, pentru fondul de 2.000 de miliarde de dolari

Fondul Public de Investiţii al Arabiei Saudite caută bancheri seniori de top, pentru a ajuta regatul să conducă către ceea ce ar putea fi cel mai mare fond suveran din lume, scrie Bloomberg.

1872 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită angajează bancheri de top, pentru fondul de 2.000 de miliarde de dolari

Arabia Saudită angajează bancheri de top, pentru fondul de 2.000 mld. dolari (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Fondul, care deţine active de 100 de miliarde de dolari în companiile locale, va lucra cu firma americană Korn Ferry International pentru a angaja executivi în cadrul companiei, inclusiv pe partea de risk management, private equity, real estate. Arabia Saudită caută cei mai experimentaţi candidaţi internaţionali.

Arabia Saudită se pregăteşte pentru sfârşitul epocii petrolului prin extinderea PIF (Fondul Public de Investiţii), care ar urma, într-un final, să controleze 2.000 de miliarde de dolari, potrivit declaraţiilor de luna aceasta ale prinţului saudit Mohammed bin Salman.

Arabia Saudită va vinde acţiuni de la Aramco, pe care le va transfera fondului care ar urma să facă investiţii în modalităţi de finanţare a guvernului, diferite de petrol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici