Arabia Saudită lansează o nouă companie aeriană naţională

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunţat oficial duminică crearea unei noi companii aeriene naţionale, Riyadh Air, cu un veteran al industriei, Tony Douglas, în calitate de director executiv, în timp ce regatul încearcă să concureze cu centrele regionale de transport şi călătorie.

1824 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită lansează o nouă companie aeriană naţională

Riyadh Air va deservi peste 100 de destinaţii din întreaga lume până în 2030, folosindu-se de poziţia regatului între Asia, Africa şi Europa, a declarat agenţia de presă de stat SPA.

Se aşteaptă ca noua companie aeriană să adauge 20 de miliarde de dolari la creşterea PIB-ului non-petrolier al Arabiei Saudite şi să creeze peste 200.000 de locuri de muncă atât direct, cât şi indirect, a precizat agenţia de presă.

Anunţul ar putea duce la o bătălie mai dură pentru pasageri, urmând să se confrunte cu giganţii regionali Emirates, Qatar Airways şi Turkish Airlines, pe măsură ce industria de turism îşi revine după pandemie, relatează Reuters.

Riyadh Air este deţinută în totalitate de fondul suveran de investiţii al Arabiei Saudite, Fondul public de investiţii (PIF), care are active de peste 600 de miliarde de dolari şi este principalul motor al eforturilor regatului de a-şi diversifica economia şi de a se desprinde de petrol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici