Arcelor susţine că nu a beneficiat de ajutor de stat cumpărând energie ieftină de la Hidroelectrica

Grupul ArcelorMittal susţine că nu a beneficiat de nici un ajutor de stat cumpărând energie la preţuri mici de la producătorul de electricitate Hidroelectrica, după ce Comisia Europeană (CE) a anunaţt miercuri că a iniţiat investigaţii aprofundate privind acordurile încheiate de compania de stat.

185 afișări
Imaginea articolului Arcelor susţine că nu a beneficiat de ajutor de stat cumpărând energie ieftină de la Hidroelectrica

Arcelor susţine că nu a beneficiat de ajutor de stat cumpărând energie ieftină de la Hidroelectrica (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Vom formula un răspuns la decizia Comisiei Europene în timp util, de îndată ce vom înţelege pe deplin chestiunile la care se face referire. Acesta este primul pas al procedurii pentru CE, iar o decizie referitoare la caz se va lua doar după ce toate părţile răspund. Suntem convinşi că nu am beneficiat de niciun ajutor de stat în această situaţie şi vom continua să cooperăm pe deplin cu CE, pentru a ne asigura că poziţia noastră este înţeleasă. Pentru moment, nu mai avem alte comentarii de făcut", se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

CE a anunţat miercuri că iniţiat cinci investigaţii aprofundate distincte pentru a evalua dacă Hidroelectrica a încălcat normele comunitare privind ajutorul de stat, executivul UE arătând că sunt indicii că statul a influenţat compania să încheie contracte de vânzare şi cumpărare a energiei la preţuri preferenţiale.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici