ArcelorMittal Galaţi importă cocs din Polonia

ArcelorMittal Galaţi a început să utilizeze cocs importat de la o uzină din Polonia deţinută de grupul siderurgic ArcelorMittal, după ce a închis, în luna iunie, unităţile proprii de cocsificare.

175 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal Galaţi importă cocs din Polonia

ArcelorMittal Galaţi importă cocs din Polonia (Imagine: Mediafax Foto)

"Noul flux de aprovizionare va asigura o competitivitate crescută pentru operaţiunile companiei, datorită calităţii ridicate a cocsului şi a preţurilor mai mici. Aceste avantaje vor creşte sustenabilitatea şi profitabilitatea fluxului primar al combinatului. Compania va continua să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că planurile sale de dezvoltare rămân neschimbate, în ciuda crizei internaţionale", se arată într-un comunicat al combinatului.

ArcelorMittal a oprit bateriile de cocsificare de la Galaţi în luna iunie, invocând motive de competitivitate. Compania a anunţat, în luna iunie, că se va aproviziona cu cocs din Polonia şi că va continua să importe maria primă până când va reîncepe producţia în România.

Uzina Cocso-Chimică de la ArcelorMittal Galaţi a început să funcţioneze în 1973, după ce o unitate similară fusese deschisă la Hunedoara.

Grupul siderurgic ArcelorMittal deţine în România patru combinate siderurgice, la Galaţi, Roman, Iaşi şi Hunedoara. La acestea se adaugă operatorul portuar Romportmet Galaţi şi compania ArcelorMittal Construction România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici