ASF a autorizat definitiv fuziunea fondurilor de pensii facultative Eureko şi Aegon

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri autorizarea definitivă a fuziunii fondurilor de pensii facultative Eureko Confort şi Aegon Esenţial, prin absorbţia primului, a anunţat joi autoritatea.

236 afișări
Imaginea articolului ASF a autorizat definitiv fuziunea fondurilor de pensii facultative Eureko şi Aegon

ASF a autorizat definitiv fuziunea fondurilor de pensii facultative Eureko şi Aegon (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Consiliul ASF a aprobat autorizarea definitivă a fuziunii Fondului de Pensii Facultative Eureko Confort, în calitate de fond absorbit, administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, cu Fondul de Pensii Facultative Aegon Esential, în calitate de fond absorbant, administrat de Aegon Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private", se arată într-un comunicat al ASF.

Potrivit legislaţiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde două etape, prealabilă şi definitivă. Autorizarea prealabilă a fost aprobată la sfârşitul lunii iulie.

Anterior autorizării definitive, fondurile aveau obligaţia să informeze participanţii cu privire la modalitatea şi perioada de desfăşurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) şi să obţină acordul majorităţii acestora.

La 30 septembrie, fondul Eureko Confort avea 3.727 de participanţi, cu active de 5,75 milioane lei şi o cotă de piaţă de 0,48%, potrivit datelor ASF.

Totodată, fondul Aegon Esenţial avea 108 participanţi şi active nete de 30.000 de lei, după ce şi-a început activitatea în luna mai.

La aceeaşi dată, Pilonul III însuma 373.437 de participanţi, cu active de aproape 1,19 miliarde lei.

Grupul olandez de asigurări Aegon a preluat anul trecut activităţile de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, şi le-a integrat în operaţiunile Aegon de pe piaţa locală.

Preluarea fondului administrat de Eureko Pensii Private a adus Aegon circa 472.000 de clienţi şi a ajuns la 768.861 la finalul anului trecut, de la 263.990 cu un an în urmă.

Compania a estimat, că la finele acestui an, Aegon Pensii Private va administra active de peste două miliarde de lei, pe fondul majorării contribuţiei la Pilonul II de la 4,5% la 5% şi intrării pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), obţinând autorizarea în urma unei infuzii de capital de 40 milioane lei realizată în 2014.

Grupul olandez Aegon a înfiinţat subsidiara din România la începutul anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici