Asigurătorii RCA vor practica numai tarifele notificate la CSA şi publicate pe Internet

Companiile autorizate să încheie poliţe de răspudere civilă auto (RCA) obligatorii nu pot practica tarife de primă diferite faţă de cele notificate Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi publicate pe paginile web ale acestora, a anunţat, joi, instituţia.

2 afișări
Imaginea articolului Asigurătorii RCA vor practica numai tarifele notificate la CSA şi publicate pe Internet

Asigurătorii RCA vor practica numai tarifele notificate la CSA şi publicate pe Internet

"CSA reiterează faptul că societăţile autorizate să practice asigurări RCA au obligaţia de a respecta întocmai normele privind acest tip de asigurare. Conform Ordinului CSA 11/2007 pentru punerea în aplicare a normelor privind asigurarea RCA, toate societăţile autorizate să practice RCA nu pot practica tarife de primă anuale diferite faţă de cele notificate Comisiei şi publicate pe site-ul acestora", se arată într-un comunicat al CSA remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Totodată, preţurile afişate de asigurător trebuie să conţină tarifele de bază şi întregul sistem de corectare a primei de asigurare de bază, în funcţie de propriile criterii stabilite pentru creşterea/descreşterea primelor de asigurare.

"Societăţile de asigurare sunt obligate să evidenţieze distinct, în evidenţele tehnice şi contabile, toate facilităţile sau reducerile oferite asiguraţilor sau potenţialilor asiguraţi pentru încheirea poliţelor RCA", se precizează în comunicat.

Conform legislaţiei, asigurătorii au obligaţia de a stabili tarifele de primă pentru fiecare categorie de vehicule, pe perioade de un an, calculate pe baze actuariale pentru limitele de despăgubire stabilite, astfel încât să garanteze permanent îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din încheierea poliţelor RCA, constituirea rezervelor tehnice prevăzute în legislaţia în vigoare şi plata contribuţiilor către fondurile stabilite în conformitate cu legislaţia în vigoare, precum şi acoperirea cheltuielilor de achiziţie şi de administrare.

"Nerespectarea întocmai a dispoziţiilor ordinului CSA pentru punerea în aplicare a normelor privind asigurarea RCA va atrage sancţionarea societăţilor în cauză", a declarat, în comunicat, preşedintele CSA, Angela Toncescu.

CSA a primit notificări de la 13 companii pentru menţinerea autorizaţiei de practicare a asigurării RCA, în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici