Asmita Gardens este integral funcţional. Cea mai mare investiţie rezidenţială din România, inaugurată după doi ani de la finalizarea construcţiei

Complexul Asmita Gardens din Bucureşti este integral funcţional, recepţia oficială a celei mai mari investiţii rezidenţiale din România urmând să aibă loc joi, la mai bine de doi ani de la finalizarea construcţiei.

605 afișări
Imaginea articolului Asmita Gardens este integral funcţional. Cea mai mare investiţie rezidenţială din România, inaugurată după doi ani de la finalizarea construcţiei

Asmita Gardens este integral funcţional. Cea mai mare investiţie rezidenţială din România, inaugurată după doi ani de la finalizarea construcţiei (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Construcţia a fost finalizată la începutul anului 2010, dar compania austriacă Strabag, care s-a ocupat de construcţia proiectului, nu a finalizat testarea utilităţilor în patru dintre cele şapte blocuri, solicitând recuperarea garanţiilor de bună execuţie de circa 6 milioane de euro, situaţie ce a dus la un litigiu care durează de mai mulţi ani la diverse instanţe.

Potrivit administratorului judiciar al complexului imobiliar, firma Euro Insol, toate litigiile au fost stinse, astfel că întreg ansamblul este disponibil potenţialilor cumpărători.

"Recepţia întregului complex a avut loc pe 30 mai, iar proiectul de şapte turnuri, cu 758 de apartamente, în care s-au investit 130 de milioane de euro, aşteaptă cumpărători pentru restul de 350 de locuinţe care mai sunt disponibile", a declarat agenţiei MEDIAFAX Remus Borza, partener al firmei de insolvenţă.

Preţurile de vânzare în complex pornesc de la 52.000 de euro pentru o garsonieră şi ajung la 200.000 pentru un apartament cu patru camere. Sunt disponibile şi şapte penthouse-uri la ultimul etaj al blocurilor, scoase la vânzare la 350.000 de euro.

Proiectul dezvoltat de firma cu acţionariat indian Asmita şi un fond de investiţii administrat de compania britanică Charlemagne Capital a intrat la sfârşitul anului trecut în insolvenţă, din cauza unor datorii de circa 70 de milioane de euro către Alpha Bank, reprezintând cel mai mare eşec al unui proiect imobiliar din România de la debutul crizei.buc

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici