Atanasiu: Decizia CE privind privatizarea Automobile Craiova, anunţată la 27 februarie

Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) au anunţat verbal oficialii Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) că va permite continuarea contractului de privatizare a firmei Automobile Craiova cu producătorul auto american Ford, decizia scrisă urmând să fie transmisă la 27 februarie.

1 afișare
Imaginea articolului Atanasiu: Decizia CE privind privatizarea Automobile Craiova, anunţată la 27 februarie

Atanasiu: Decizia CE privind privatizarea Automobile Craiova, anunţată la 27 februarie

"Răspunsul verbal l-am primit. Acum se face raportul scris către comisari. Fiecare comisar va primi în 20 februarie de la Direcţia Generală Competiţie raportul, iar în 27 februarie se va lua decizia care ne va fi transmisă şi nouă. Am înţeles că vor «da verde» pentru continuarea contractului de privatizare pentru Automobile Craiova. Va trebui să trecem şi legea de privatizare prin Parlament şi să ne ocupăm să îndeplinim şi celelate condiţii care trebuie îndeplinite până la intrarea în vigoare a contractului", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

El a precizat că este vorba de câteva condiţii privind colaborarea cu autorităţile locale şi modul în care se va face vama la domiciliul fiscal, pentru că la Craiova va fi un export masiv de produse.

"Dacă vor fi intervenţii, nu vor fi de natură să oprească contractul", a mai spus preşedintele AVAS, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Guvernul a primit anumite semnale că decizia CE în cazul privatizării Automobile Craiova va fi anunţată într-un termen rezonabil şi că lucrurile "merg în direcţia cea bună", tranzacţia urmând să fie finalizată în aproximativ două luni, a declarat, joi seara, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Lucrurile se îndreaptă către o soluţie. Am primit anumite semnale că la nivelul CE vom primi într-un termen rezonabil răspunsul. În momentul de faţă, Comisia are dreptul să facă o investigaţie, însă din semnalele pe care le avem lucrurile merg în direcţia cea bună şi sunt convins că de îndată ce vom primi comunicarea Comisiei, vom putea să finalizăm privatizarea", a spus Tăriceanu, la postul public de televiziune.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, proiectul de Lege privind privatizarea Automobile Craiova, aprobând astfel preluarea acestei societăţi de către compania Ford, la cererea preşedintelui Comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici