Atanasiu: Nu există nici o acţiune de aur a statului român la Petrom

Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că statul român nu are nicio "acţiune de aur" la Petrom, spunând că singura clauză vizează consultarea statului în cazul diminuării producţiei companiei.

1 afișare
Imaginea articolului Atanasiu: Nu există nici o acţiune de aur a statului român la Petrom

Atanasiu: Nu există nici o acţiune de aur a statului român la Petrom

Teodor Atanasiu a spus că tot scandalul creat în acest caz, privind acţiunea de aur la Petrom, este legat de faptul că oficialii europeni folosesc foarte mult sursele de informare deschise, adică mass-media, iar uneori informaţiile transmise de acestea nu sunt corecte. El a precizat că prevederile din contractul de privatizare al Petrom, "nu duc la nişte prevederi pentru acţionarul-stat care să fie similare cu dobândirea unei acţiuni de aur."

Potrivit sursei citate există o singură clauză prevăzută în contratul Petrom, pe care şi le-a asumat OMV când a cumpărat Petrom, potrivit căreia trebuie să consulte statul în cazul diminuării producţiei de petrol, respectiv de gaze, sub o anumită valoare. El a explicat că în acest caz statul român nu-şi permite să nu mai aibă prelucrată resursă energetică vitală pentru economia românească, de aceea fiind nevoie de acordul statului român.

"Nici vorbă de acţiunea de aur sau de un pachet de acţiuni care să-i confere drepturi similare cu deţinerea unei acţiuni de aur", a mai spus Atanasiu.

În opinia preşedintelui AVAS scandalul ar fi pornit de la articole apărute în presa română, care au prezentat informaţii incorecte, iar "cei de la Bruxelles" au folosit aceste informaţii preluate din surse deschise, respectiv din presă. Atanasiu a declarat că se aşteaptă ca aceste neînţelegeri să dureze aproximativ 12 luni, până când oficialii europeni "să se lămurească, în urma anchetei pe care au declanşat-o pe bază de surse deschise, ce e cu acţiunea de aur de la Petrom".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici