Aurul a atins la al patrulea maxim istoric din luna ianuarie. Cursul euro, în creştere

Gramul de aur a atins luni al patrulea maxim istoric din ianuarie, fiind cotat de BNR la 220,9342 lei, de la valaorea de 218,2474 lei gramul atinsă pe 8 ianuarie.

613 afișări
Imaginea articolului Aurul a atins la al patrulea maxim istoric din luna ianuarie. Cursul euro, în creştere

Sursa: Profimedia Images

Pe plan international, cotaţia spot a aurului se situa în apropierea pragului de 1.600 de dolari uncia, zonă în care se află de la începutul anului, pe fondul tensiunilor comerciale şi conflictelor geopolitice.

Cursul oficial al euro setat de BNR a fost luni 4,7798 lei, în creştere uşoară de la 4,7790 lei vineri. Leul a continuat însă să se situeze în ultimele săptămâni în preajma minimului istoric atins în data de 21 noiembrie, de 4,7808 lei/euro.

Leul s-a depreciat de asemenea în raport cu francul elveţian (4,4707 lei luni de la 4,4487 lei în şedinţa de vineri), de asemenea în preajma celor mai slabe niveluri atinse din ianuarie 2015 încoace.

Moneda naţională a pierdut teren şi în comparaţie cu dolarul american (4,3348 lei luni de la 4,3101 lei şedinţa anterioară).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici