Austria va îngheţa preţul energiei electrice din decembrie până în iunie 2024

Guvernul austriac a anunţat miercuri planurile de plafonare a costurilor energiei electrice începând cu luna decembrie, pentru a face faţă creşterii preţurilor, declanşată parţial de invazia Rusiei în Ucraina, potrivit CNN.

622 afișări
Imaginea articolului Austria va îngheţa preţul energiei electrice din decembrie până în iunie 2024

Plafonarea preţurilor „este eficientă pentru aproximativ 80% din consumul mediu al unei gospodării şi atenuează masiv creşterea costurilor. Pentru un consum mai mare de 2900 kWh, trebuie plătit preţul pieţei. Acest lucru oferă, de asemenea, un stimulent pentru economisirea energiei electrice", a declarat cancelarul Karl Nehammer înainte de o reuniune a Consiliului de Miniştri.

Îngheţarea costului energiei electrice va intra în vigoare începând cu 1 decembrie şi va rămâne valabilă până la 30 iunie 2024. Măsura ar trebui să scutească o gospodărie de o cheltuială medie de aproximativ 500 de euro (497 de dolari) pe an, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Miniştri.

Guvernul îşi propune să adopte planul în parlament „cât mai repede posibil, probabil în octombrie", a precizat Nehammer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici