Autoliv opreşte temporar producţia la cele două fabrici din România

Producătorul suedez de sisteme de securitate auto Autoliv a oprit, luni, producţia la uzina din Braşov, iar la cea din Lugoj va aplica miercuri aceeaşi măsură, din cauza scăderii cererii, urmând ca activitatea să fie reluată pe 5 ianuarie, potrivit directorului Autoliv România, Ionel Fierbinţeanu.

811 afișări
Imaginea articolului Autoliv opreşte temporar producţia la cele două fabrici din România

Autoliv opreşte temporar producţia la cele două fabrici din România

"La Lugoj producem pentru unii clienţi importanţi din partea cărora avem cerere, dar vom sista producţia miercuri, iar la Braşov am oprit azi (luni) activitatea, urmând să o reluăm pe 5 ianuarie (...) Ne ajustăm programul în funcţie de cerere", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, directorul Autoliv România, Ionel Fierbinţeanu.

El a mai spus că toţi angajaţii Autoliv din România au contracte de muncă permanente şi că firma nu va apela la concedieri.

"Deocamdată am îngheţat angajările. Alături de cei 2.500 de angajaţi pe care îi avem în prezent trebuia să mai recrutăm 300 de persoane, dar am renunţat la acest plan. Concedierile sunt ultima măsură la care ne gândim deoarece am investit mult în oamenii noştri. Slaba calificare necesită până la doi ani de pregătire suplimentară a fiecărui angajat şi am alocat mulţi bani pentru asta", a explicat Fierbinţeanu.

Oficialul Autoliv a adăugat că se aşteaptă la o înrăutăţire a crizei prin care trece sectorul auto.

"Eu personal cred că lovitura cea mai mare va veni în ianuarie, februarie, martie. Din păcate este greu de estimat care vor fi efectele şi cât va dura criza", a spus oficialul Autoliv.

Compania a anunţat recent că aşteaptă vânzări în scădere cu 30% la nivel de grup, în trimestrul al patrulea, ca urmare a scăderii producţiei de autovehicule la nivel mondial.

Pentru anul în curs, conducerea grupului estimează vânzări cu 5% mai mici ca anul trecut, după ce anterior prognoza un avans de 2%. Totodată, Autoliv a revizuit estimările pivind marja operaţională, excluzând costurile de restructurare, la 6%, de la 6,5%.

"Marjele de randament ale Autoliv în octombrie şi noiembrie au respectat estimările, însă, ca urmare a încetării activităţii la o mare parte a fabricilor (auto - n.r.), ale clienţilor, vânzările organice vor coborî în decembrie cu peste 40%", se arată într-un comunicat al grupului.

Autoliv a început activităţile din România în 1997. Prima uzină deschisă, amplasată în Braşov, produce, printre altele, centuri de siguranţă, chingi pentru centuri de siguranţă şi sisteme pentru airbag-uri. La Lugoj sunt fabricate volane şi airbag-uri cortină.

Grupul mai deţine, la Timişoara, un centru de inginerie.

Cei mai importanţi clienţi ai Autoliv la nivel mondial sunt Ford (12%), Renault-Nissan (12%), General Motors (11%) şi Volkswagen (10%).

Grupul Autoliv furnizează sisteme de securitate pentru mai mult de 65 de mărci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici